Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Η νέα έκρηξη της πανδημίας κορονοϊού και η επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα έφερε – μετά την εισήγηση Μητσοτάκη– επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 στους 3 μήνες. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (03/12).

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων, όσων δηλαδή είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει 3 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπαίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα.

Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (04/12) εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους τους δικαιούχους, οι οποίοι είναι περίπου 2 εκατ. πολίτες.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί